DineGuides.dk

Guides til alt der er vigtigt at vide!

SEO

Klassiske SEO-fejl, du skal undgå

Er du træt af at skabe indhold, som hverken bliver set eller konverterer? Problemet kan skyldes en simpel – og let undgåelig – fejl i dit indlægs SEO.

Overvej, at over 67% af alle klik går til de fem øverste organiske søgeresultater, så høje placeringer er afgørende for effektivt at konvertere dine læsere.

Selv med en solid indholdsstrategi kan almindelige SEO-fejl som lange titeltags eller uoptimerede URL-slugs forhindre dit indhold i at nå nye højder på søgeresultatsiden (SERP).

Her er nogle af de SEO-fejl, vi oftest støder på, som relativt nemt kan optimeres:

 1. Duplikeret Indhold

  At udgive lignende eller identisk indhold, der sigter mod at opfylde den samme brugerintention, kan forvirre søgemaskiner som Google og i sidste ende udvande synligheden af din side. Duplikeret indhold er især risikabelt, hvis det oprindelige indhold kommer udefra din organisation. En algoritme kan foretrække den side, der blev udgivet først, opdateret for nylig, eller som bedst opfylder E-E-A-T protokoller.

 2. Nøgleordsstuvning

  Unaturlige nøgleordsplaceringer går heller ikke ubemærket hen af søgemaskiner. Algoritmen kan opfatte akavet nøgleordsbrug som et forsøg på at manipulere med søgemaskinernes rangeringer og straffe dig derefter. Læsere kan også bemærke det uorganiske sprogbrug, hvilket resulterer i mindre tid brugt på at udforske dit site eller gå gennem tragtprocessen.

 3. Mangel på Mobiloptimering

  En af de største SEO-fejl er at glemme, at brugere ofte tilgår dit indhold på deres mobile enheder. For at opretholde en førsteklasses brugeroplevelse er det mere vigtigt end nogensinde, at dit indhold er lettilgængeligt i alle formater.

 4. Langsom Sidehastighed

  Overvej frustrationen du føler, mens du venter på, at en side indlæses. Forestil dig nu en potentiel kunde, der føler det samme over din langsomme sidehastighed. Når din hjemmeside tager for lang tid om at indlæse, er brugerne mere tilbøjelige til at forlade siden, hvilket resulterer i højere frafaldsrater og nedsatte konverteringer.

 5. Lange Titeltags

  At lære at skrive et præcist titeltag er både en kunst og en videnskab. Titeltags, der er for lange, kan blive afskåret i søgeresultaterne, hvilket mindsker deres effektivitet i at formidle dit indholds relevans for brugeren.

 6. Manglende Linkmuligheder

  En anden almindelig SEO-fejl er ikke at inkludere en omfattende, organisk linkbuildingstrategi. Interne links signalerer til Google, at du poster vigtige sider på sitet, og kan hjælpe det med at rangere hurtigere.

 7. Generisk Ankertekst

  Lad ikke kedelig ankertekst forhindre dig i at rangere. Brug af generisk ankertekst som “klik her” eller “læs mere” i stedet for beskrivende, nøgleordsrig ankertekst, der genererer organiske links, kan formindske SEO-værdien af linket.

 8. Mangel på Lokal SEO

  Hvis du udfører SEO-kampagner for startups eller små virksomheder, er det afgørende, at du udnytter fordelene ved lokaliserede SEO-tjenester for at forbedre brandgenkendelsen og synligheden inden for det samfund, du betjener.

 9. At Glemme at Tilføje Alt-Tags

  En af de mest almindelige SEO-fejl at undgå er at glemme at tilføje alt tekst til billeder på din side. Søgemaskiner kan crawle alt tekst, og det fungerer også som et middel til at øge tilgængeligheden af dit indhold for brugere, der kræver tekst-til-tale service for at navigere på nettet.

 10. Uoptimeret URL Slug

  Den sidste af de mest almindelige tekniske SEO-problemer skjuler sig lige for øjnene af dig. En URL slug er den sidste del af en URL og fungerer som adressen for en specifik side. Brug af lange, uklare eller ikke-beskrivende slugs kan forvirre brugere og søgemaskiner — hvilket gør det sværere at forstå indholdets relevans, når det kommer til at bestemme rangordninger.

Læs flere SEO-tips her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *