DineGuides.dk

Guides til alt der er vigtigt at vide!

Træning

Få en gratis kostplan til vægttab(Lavet til mænd +100kg)

Det kan være svært at tabe sig, og generelt få god hjælp og vejledning til sit vægttab. Vi synes her at det er ærgerligt, at man ikke kan få en basishjælp, uden at skulle punge ud. Den trend vil vi gerne arbejde mod, så her får du en gratis kostplan, for en helt uge. Kostplanen er lavet til en gennemsnitlig mand, der ønsker at tabe sig, på +100kg.

Her kommer din gratis kostplan:

For at tabe sig, er det vigtigt at indtage færre kalorier, end man forbrænder. En almindelig mand på 100 kilo vil have brug for at forbrænde omkring 2500-3000 kalorier om dagen for at vedligeholde sin vægt, så for at tabe sig, kan det være nødvendigt at indtage færre kalorier end dette. Det er også vigtigt at huske på, at det ikke kun handler om kalorier – kvaliteten af de kalorier, du indtager, er lige så vigtig. Fokuser på at spise en varieret kost med massere af frugt, grøntsager, fuldkornsprodukter, magre proteinkilder og sunde fedtstoffer.

Her er et forslag til en ugeplan for en kost, der kan hjælpe en almindelig mand på 100 kilo med at tabe sig:

Mandag:

 • Morgenmad: Havregryn med mælk, frosne bær og nødder
 • Frokost: Grøntsagsomelet med spinat og cherrytomater
 • Middag: Kyllingebryst med rodfrugter og grønne bønner
 • Snack: Frugt og yoghurt

Tirsdag:

 • Morgenmad: Avocado toast med æg
 • Frokost: Grøntsagswrap med hummus og grøntsager
 • Middag: Fisk med quinoa og broccolini
 • Snack: Nødder og en smoothie

Onsdag:

 • Morgenmad: Grød med frugt og nødder
 • Frokost: Grøntsagssalat med tofu og dressing
 • Middag: Kyllingelår med kartofler og grønne bønner
 • Snack: Frugt og yoghurt

Torsdag:

 • Morgenmad: Æg og spinat på toast
 • Frokost: Grøntsagsomelet med spinat og cherrytomater
 • Middag: Bøf med broccoli og kartofler
 • Snack: Frugt og yoghurt

Fredag:

 • Morgenmad: Havregryn med mælk, frosne bær og nødder
 • Frokost: Grøntsagssalat med tofu og dressing
 • Middag: Fisk med quinoa og broccolini
 • Snack: Nødder og en smoothie

Lørdag:

 • Morgenmad: Avocado toast med æg
 • Frokost: Grøntsagswrap med hummus og grøntsager
 • Middag: Kyllingebryst med rodfrugter og grønne bønner
 • Snack: Frugt og yoghurt

Søndag:

 • Morgenmad: Grød med frugt og nødder
 • Frokost: Grøntsagssalat med tofu og dressing
 • Middag: Bøf med broccoli og kartofler
 • Snack: Frugt og yoghurt

Husk at dette kun er et forslag, og du måske vil have brug for at tilpasse din kostplan, afhængigt af dine specifikke behov og præferencer. Det er også vigtigt at huske på, at det er vigtigt at variere sin kost og spise en bred vifte af fødevarer for at få alle de næringsstoffer, man har brug for.

Ift. mængderne, så er det her du selv skal i gang med at lave noget arbejde. Kostplanen er til for at give inspiration, til gode måltider, som samtidig er sunde. Du skal selv tilpasse mængderne, så de passer med hvor mange kalorier, du skal indtage for at tabe dig.

Hvorfor er en kostplan god til vægttab?

En kostplan kan være en god idé, hvis du ønsker at tabe dig, fordi den kan hjælpe dig med at holde styr på, hvad du spiser og hvor mange kalorier du indtager. Når du har en kostplan, kan du planlægge dine måltider og snacks på forhånd, hvilket kan gøre det nemmere at vælge sunde fødevarer og undgå usunde fristelser. En kostplan kan også hjælpe dig med at sikre, at du får nok af de næringsstoffer, du har brug for, såsom proteiner, kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

Det er vigtigt at huske på, at der ikke findes én kostplan, der passer til alle. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at du måske vil have brug for at justere din kostplan, afhængigt af hvordan du reagerer på den. Det er også vigtigt at huske på, at vægttab ikke kun handler om kosten – regelmæssig motion og en aktiv livsstil spiller også en vigtig rolle i at opnå vægttab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *