DineGuides.dk

Guides til alt der er vigtigt at vide!

Viral

Håndtegn guide – find ud af hvad forskellige håndtegn betyder!

Håndtegn er bevægelser, der laves med hænderne for at formidle en idé eller budskab til andre mennesker. Håndtegn kan bruges i mange forskellige sammenhænge, såsom under en samtale mellem to mennesker, i en tegnsprogskonversation mellem to døve mennesker, eller som en del af en teaterforestilling eller anden form for performance. I nogle tilfælde kan håndtegn også bruges som en form for kommunikation over lange afstande, f.eks. som en form for militær kode.

Thumbs up:

Thumbs up er et håndtegn, der typisk bruges som en positiv gestus, der betyder “godt gået” eller “godt arbejde”. Thumbs up består af at løfte den ene hånd op og folde alle fingrene ind, så kun tommelfingeren stikker op. Thumbs up kan også bruges som en form for godkendelse eller anerkendelse, f.eks. ved at give et andet menneske en thumbs up for at vise, at man er enig eller er glad for det, de har gjort. Thumbs up kan også bruges som en form for humoristisk ironi, f.eks. ved at give en thumbs up til noget, der i virkeligheden er dårligt eller middelmådigt.

Thumbs down:

Thumbs down er et håndtegn, der typisk bruges som en negativ gestus, der betyder “dårligt gået” eller “dårligt arbejde”. Thumbs down består af at løfte den ene hånd op og folde alle fingrene ind, så kun tommelfingeren peger nedad. Thumbs down kan bruges som en form for afvisning eller afstraffelse, f.eks. ved at give et andet menneske en thumbs down for at vise, at man ikke er enig eller er utilfreds med det, de har gjort. Thumbs down kan også bruges som en form for humoristisk ironi, f.eks. ved at give en thumbs down til noget, der i virkeligheden er godt eller imponerende.

Peace håndtegn:

Peace er et håndtegn, der bruges som et symbol på fred og harmoni. Peace håndtegn består af at løfte den ene hånd op med spredte fingre, så tommelfingeren og langefingeren danner en V-form. Peace håndtegn er ofte forbundet med modkulturen fra 1960’erne, hvor det blev brugt som et symbol på antikrigsbevægelsen og kampen for fred i verden. I dag bruges peace håndtegn stadig som et symbol på fred og forsoning, og det ses ofte på t-shirts, plakater og andre genstande, der er forbundet med fredsbevægelsen.

Rock on håndtegn:

Rock on er en udtryksmåde, der bruges som en gestus af begejstring eller anerkendelse. Rock on betyder “rock videre” eller “hold fast i rocken”, og det bruges ofte i forbindelse med rockmusik eller andre former for hård musik. Rock on kan bruges som et udtryk for, at man synes, at en musikalsk præstation er imponerende eller god, eller at man generelt er glad for rockmusik eller anden hård musik. Rock on kan også bruges som en gestus af entusiasme eller opbakning, f.eks. ved at give et andet menneske en rock on-gestus for at vise, at man er enig eller støtter dem.

Langefingeren (Fuck you)

En langefinger er en udtryksmåde, der bruges som en gestus af afvisning eller afstraffelse. En langefinger betyder, at man viser en person “fingeren” – det vil sige, at man løfter den ene hånd op og folde alle fingrene ind, så kun langfingeren stikker op. En langefinger er et udtryk for, at man ikke er enig eller er utilfreds med det, den pågældende person har gjort. Langefingeren kan bruges som en form for humoristisk ironi, f.eks. ved at give en person en langefinger for at vise, at man faktisk synes, at de har gjort noget godt eller imponerende.

OK håndtegn

OK håndtegnet er et håndtegn, der bruges som en gestus af accept eller enighed. OK håndtegnet består af at løfte den ene hånd op med spredte fingre, så tommelfingeren og pegefingeren danner en cirkel. OK håndtegnet kan bruges til at vise, at man er enig eller godkender noget, f.eks. ved at give et andet menneske et OK håndtegn for at vise, at man er enig med dem eller støtter dem. OK håndtegnet kan også bruges som en form for humoristisk ironi, f.eks. ved at give et OK håndtegn til noget, der i virkeligheden er dårligt eller middelmådigt.

One thought on “Håndtegn guide – find ud af hvad forskellige håndtegn betyder!

  • Elisabeth Slot-Henriksen

    Pegefinger og lillefinger er satans horn. Og betyder man har noget at gøre med Satan eller på anden vis dyrker ham

    Besvar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *